Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Учениците от СУ "Нешо Бончев", участвали в състезанието за преводачи, заедно с г-жа Антонина Футекова Учениците от СУ "Нешо Бончев", участвали в състезанието за преводачи, заедно с г-жа Антонина Футекова СНИМКИТЕ са представени от г-жа Антонина Футекова

Ученици от СУ „Нешо Бончeв” участваха в онлайн състезание за млади преводачи на Европейската комисия

Написана от  Неделя, 24 Ноември 2019 19:48
На 21 ноември се проведе тринадесетият конкурс Juvenes Translatores  (Млад преводач), който е част от програмата “Еразъм+”
и се организира от ГД “Писмени преводи” на Европейската комисия. За първа година участниците превеждаха онлайн едновременно във всички държави, които са членки на Европейския съюз. Според правилата на конкурса право на участие получиха само 17 средни училища от България с ограничение от между двама и петима ученици, родени през 2002 година.
 За първи път за званието”Най-добър млад преводач” се съревноваваха и единадесетокласници от СУ “Нешо Бончев” в Панагюрище, подготвени от учителя по английски език г-жа Антонина Футекова.  Развълнувани и заредени с добро настроение, те се впуснаха в предизвикателството и показаха завидни умения в изкуството на превода. Като истински професионалисти след края на конкурса учениците бяха критични към представянето си, но всички бяха щастливи, че са получили такъв шанс за изява.
С нескрита гордост госпожа Футекова благодари на участниците за отговорното им отношение и сподели своята увереност, че с демонстрираните умения те за пореден път са доказали, че езиковата подготовка в СУ “Нешо Бончев” продължава да е на отлично ниво. 


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино