Моменти от задушевната среща между бивши и настоящи ученици на СУ "Св.Св.Кирил и Методий" - Стрелча Моменти от задушевната среща между бивши и настоящи ученици на СУ "Св.Св.Кирил и Методий" - Стрелча СНИМКИ: Павлина Вайсилова

Среща на поколенията имаше в Стрелчанската гимназия. Гости бяха лекари, завършили средното си образование в нея

Написана от  Сряда, 20 Ноември 2019 23:06
 
С ведро настроение и при отлична организация премина първата Среща на поколенията в СУ "Св.Св.Кирил и Методий" в гр.Стрелча.
Тя бе една от иницитивите по случай 75-годишнината от основаването на Стрелчанската гимназия. Срещата се проведе на 19 ноември в Младежкия дом и на нея присъстваха част от бившите ученици на гимназията, реализирали се професионално като лекари. От поканените за разговор с настоящите гимназисти дойдоха д-р Златка Божкова, д-р Красимира Чачова, д-р Любка Трифонова, д-р Александър Литов, д-р Николай Николов и д-р Христо Найденов. Инициативата уважиха и част от родителите на лекарите, които също са посветили живота си на медицината. Всички гости бяха посрещани за добре дошли с шоколадче, на чиято лицева опаковка има снимка с централния вход на СУ "Св.Св.Кирил и Методий" и думите "75 години гимназия Стрелча", а отзад изписани думите "Среща на поколенията - лекари. 19.11.2019"
 
Срещата водеше ученичка, която приканваше всеки от гостите при представянето си да сподели и своя любима мисъл. Първи своята изрече д-р Найденов и тя е:
Който не знае нищо, вярва на всичко.
След представянето си всеки от гостуващите лекари отговори на въпроса, който изтегли при пристигането си. Този маниер разчупи официалността, събуди интереса на настоящите гимназисти и те започнаха да разпитват гостите си как и защо са избрали тази професия, имали ли са вдъхновители, биха ли избрали пак лекарската професия, помнят ли първото си влизане в зъболекарски кабинет, каква е формулата за успех, занимават ли се с благотворителност. Във въпроси, отговори, мили спомени от ученическите години и решаване на къстословица на медицинска тема преминаха неусетно почти два часа.

В отговорите си лекарите акцентуваха върху образованието като ценност и път към успеха, важността на училището за развитието на всеки човек и трудолюбието. Учете, творете, гонете своите цели, бъдете човеци, имате възможност да получите всичко от живота, посъветва д-р Чачова. Тя прочете и поздравителен адрес от името на МБАЛ "Уни Хоспитал" - Панагюрище, чийто управител е от една година.

В края на срещата директорът на СУ "Св.Св.Кирил и Методий" г-н Ганчо Грозев връчи на всеки от гостите символичен медал, символични подаръци и юбилейния  8-страничен вестник на училището "Школска камбана".
 

 

Организатори на срещата с лекарите бяха учителите от СУ "Св.Св.Кирил и Методий" Ася Ширилинкова и Мария Рогачева.
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси