Проф.Марин Дринов и момент от церемонията Проф.Марин Дринов и момент от церемонията

Връчиха поименната студентска стипендия "Проф.Марин Дринов" на Натали Калпакова

Написана от  Събота, 19 Октомври 2019 09:08
Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов” бе връчена на тържествена церемония на 18 октомври
в къща музей „Проф. Марин Дринов“ в Панагюрище 
Директорът „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД г-жа Нели Мърхова обяви носителя на стипендията за учебната 2019/2020 година – Натали  Георгиева Калпакова, студентка (бакалавър) в Университета по приложни науки Йоанеум в Грац, Австрия, специалност „Графичен дизайн”. Поради обясними причини, стипендията бе връчена на майката й г-жа Цветана Калпакова, която  благодари от свое име и от името на дъщеря си.
Г-жа Галина Матанова, временно изпълняваща длъжността кмет на община Панагюрище, поздрави директора, учителите и учениците на ОУ „Проф. Марин Дринов“ с  патронния празник. „Гордейте се, че имате за патрон един от най-ярките българи – бележития възрожденец проф. Марин Дринов. Вярвам, че, като иновативно, училището ще продължава да развива авторитета си на образователен център с европейски измерения, но собствен облик”, каза тя.
Тържественото честване на 181-та годишнина от рождението на бележития панагюрец продължи в парка с празнична програма на учители и ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“.
В знак на признателност към делото на именития панагюрец бяха поднесени венци и цветя. По традиция цветя бяха поднесени и на бюст-паметника на панагюрския възрожденец Нешо Бончев.
Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов” бе учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД през 2009 година по повод 170-та годишнина от рождението на бележития българин проф.Марин Дринов. Стипендията се присъжда всяка година на студент, който учи във висше учебно заведение в чужбина и отговаря на определени изисквания, сред които е и успехът му. Целта е да се продължи възрожденската традиция да бъдат подкрепяни знаещите и можещи млади българи.
ИЗТОЧНИК и снимка 
сайт на Община Панагюрище
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси