Работен момент в гр.Ассен, Холандия и холандските мелници Работен момент в гр.Ассен, Холандия и холандските мелници СНИМКИТЕ са предоставени от г-жжа Стоянка Ракова

ОУ ''Двайсти април'' - Панагюрище започна работа по европейски проект "Играта като фактор за успех и приобщаване"

Написана от  Вторник, 08 Октомври 2019 08:58
С участието в квалификационен курс в гр. АССЕН, Холандия, на преподавателите Стоянка Ракова и Марина Маринска Основно училище ” 20 април” започна работа
по проект ”Играта като фактор за успех и приобщаване”на програма „ Еразъм+” на 01.09.2019. Повишаването на качеството на преподаване и учене е от първостепенно значение за формирането на знания и умения, необходими за 21 век. Използвайки играта като метод за обучение и мотивация на учениците, очакванията от реализацията на този проект са:
1. Около 120 учители от България и чужбина да бъдат информирани за иновативни подходи и използването на образователни приложения и игри в реална среда за повишаване качеството на обучение и реализирането на националните стратегии в образованието, съобразени с Европейския план за развитие.
2. Учителите, участници в проекта, да повишат своите компетенции как да бъдат мотиватори и медиатори в учебния процес, защото чрез висококвалифицирани учители целим по- високо качество на образованието и борба с неграмотността и агресивните прояви.
3.Подрастващите да разберат, че усвояването на компетентности, необходими за 21 век, изисква устойчивост, последователност и позитивизъм.
4. Родителите да бъдат привлечени като партньори в реализирането на националните и европейски стратегии в образованието, участието им да допринесе за заздравяване връзката между поколенията, а също така и между училището и семейството.
5. Изпълнението на проекта да допринесе за издигане авторитета на българския учител и българското училище и да докаже, че заемат достойно място в семейството на европейските училища.

Програмата на дейностите включва организиране на работни срещи с учители от училището и града и включване на ученици в клубовете„ Приобщи, човече!”,” Можем заедно”, „ От баба- чрез мама- до мен” , „ Играем и учим”.
Учителите, участници в този проект, са: Нина Истревска, Ваня Гулекова, Марина Маринска, Дарина Стефанова –Калпакова, Пепа Цоневска, Тотка Герова, Диана Гетова, Петя Караджова и Стоянка Ракова- координатор на проекта.
Квалификационните курсове, които остават да се осъществят, ще бъдат във Финландия- Хелзинки( относно запознаване с финландската образователна система, смятана за най- успешната), във Франция- Ница, където ще се представят най- добрите инструменти в обучението по чужд език и запознаване с образователни приложения, в Италия- Флоренция, ще се дадат насоки и ще се сподели добър педагогически опит при работа с деца със СОП.
Проектът е на стойност 18160 евро и ще приключи през август 2021г.
Официалното откриване на проекта е на 19.11.2019 година.
Страницата на проекта е: Играта като фактор за успех и приобщаване@ab.20April
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси