Учители от СУ „Нешо Бончев”се обучаваха чрез метода „учене чрез правене” и как да мотивират учениците

Написана от  Понеделник, 15 Юли 2019 10:50
От 8-ми до 10-ти юли учители от СУ „Нешо Бончев” се включиха в обучение в Банско по програма “Академия за победители:
Ключови стратегии за мотивиране на ученици” /за придобиване на два квалификационни кредита/. Обучението беше проведено от Академия „Нике”, финансирано от Оперативна програма на ЕС „Наука и образование за интелигентен растеж”. Програмата е насочена към педагогически специалисти, които работят с ученици във всички образователни етапи. Обучението беше организирано около темата за планиране и реализиране на изследователски задачи като част от мотивационната стратегия на учителите за активно въвличане на учениците в образователния процес. 
По време на обучителните сесии учителите имаха възможност да бъдат изследователи. Запознаха се с няколко стратегии, с чието приложение надградиха уменията си за планиране на интердисциплинарни проекти в преподаването. Обучението премина при използване на метода “учене чрез правене”, чрез преживяване, дискусии, ролеви игри, споделяне и рефлексия. 
В последния ден от обучението се дискутираше върху различните видове оценяване, които са приложими към образователния процес. Учителите имаха възможност в група да определят
темата на конкретна изследователска задача и интердисциплинарен проект за учениците, съобразявайки се с учебната програма, създадена от МОН за всеки клас, както и да планират изпълнението й през предстоящата учебна година.  
Цялостното преживяване от обучението беше емоционално и обогатяващо, развиващо себепознание и познание за другите, провокиращо мислене отвъд стереотипите за образователния процес, както обещаха от Академия „Нике”.
Екип „Реклама”,
СУ „Н. Бончев”- Панагюрище
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси