Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Излязоха резултатите от първо класиране на седмокласниците. Минималният бал в СМГ е 479,500 точки

Написана от  Четвъртък, 11 Юли 2019 17:12
От МОН съобщават, че седмокласниците могат да проверят къде са приети,
като въведат входящ номер и код за достъп на интернет адрес:  https://priem.mon.bg/
1.Записването на приетите в първия етап на класирането е от 12 до 16 юли включително, в противен случай губят мястото си и то се обявява като свободно за втори етап на класиране.
2. Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първи етап, следва да подадат в училището, в което сакласирани, заявление за участие във втори етап на класирането в срок до 16.07.2019 г. вкл. Желанията не се пренареждати кандидатът може да се класира на втория етап САМО на по-предно желание. Ако няма възможности за по-предно класиране,кандидатът запазва мястото си от първия етап на класирането (след като е подал заявление за участие във втория етап на класиране).
НЕКЛАСИРАНИТЕ по нито едно желание на I етап на класиране ученици участват АВТОМАТИЧНО във II етап на класиранекато НЕ Е необходимо да подават заявление. Независимо от резултата от втория етап на класиране ученикът следва да се запише в училището, в което е класиран - в срок до 22.07.2018 г. вкл.
3. За неуспелите да се класират или неудовлетворени от втория етап на класиране и незаписали се ученици съществува възможност за участие в трети етап на класиране. Подаването на документи за участие в трети етап на класиране е в срок от 24.07.2019 г. до 25.07.2019 г. вкл. За целта следва да се подаде НОВО ЗАЯВЛЕНИЕ. В заявлението желанията се подреждат съобразно останалите свободни места в паралелките за този етап.
4. В трети етап на класирането участват учениците по т.3 както и тези, които не са кандидатствали до момента.
5. След обявяване на резултатите от третия етап на класиране следва записване на класираните ученици в срок до31.07.2019 г. вкл.
6. Свободните места след трети етап на класиране се обявяват в срок до 01.08.2019 год.
7. Попълването на незаетите места в паралелките след трети етап на класиране се осъществява в съответните приемащи училища в срок до 10.09.2019 г. вкл. по определен от директорите ред.
Необходимата информация се получава от директорите на приемащите училища, 
където се извършват подаването на документи и класирането.

Балът за прием след седми клас в софийските училища се е повишил, но няма промяна в класацията на първите десет училища в София, съобщи БНТ, позовавайки се на  информация на началника на РИО София град Ваня Кастрева.

За поредна година Софийската математическа гимназия /СМГ/ е училището с най-висок минимален бал за прием от първото класиране, като последният приет ученик е с бал 479,500 точки. Миналата година най-ниският бал е бил с 456,000 точки.
На второ място по минимален бал, който е на последния приет седмокласник, е 91-ва Немска гимназия в София с 458,000 точки. На трето място отново е 73-то Средно училище "Владислав Граматик", като минималният приемен бал в него е 442,000 точки.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино