eTwinning обучение имаше в СУ „Нешо Бончев“ - Панагюрище

Написана от  Четвъртък, 04 Юли 2019 22:01
На 1 юли в СУ "Нешо Бончев"- Панагюрище се проведе четвърта вътрешно-училищна квалификация
обучение на тема eTwinning за начинаещи“. Обучението бе водено от Цветелена Таралова – eTwinning посланик към ЦРЧР, по програма Еразъм+ със съдействието на Силвия Бобекова,
координатор по проект "ТИМ - Технологии и Иновативни Методи”.


eTwinning е място, където хиляди еТуинъри от страната и Европа се свързват помежду си, общуват, създават съвместни проекти и усъвършенстват професионалните си умения, като участват в различни обучителни семинари и събития; дава възможности за дисеминация на постигнатите резултати и подпомага участието в проекти, финансирани по програма Еразъм+; подсилва мотивацията на ученици и учители за съвместна работа. Еднодневното обучение премина в спокойна, релаксираща и вдъхновяваща атмосфера. Участниците бяха запознати с платформата, работния плот eTwinning и работното пространство на TwinSpace. Кратката кафе-пауза ги предразположи към изпълнение на практическите задачи и даде възможност за обмяна на полезни уеб-инструменти в класната стая. На практикума бяха обменени добри практики от активни и завършени тази година проекти. СУ „Нешо Бончев“ разпространиха резултати от проект „ТИМ – Технологии и Иновативни Методи“, а гостите – учители от ОУ „20-ти април“, които също са дългогодишни участници в платформата еТуининг споделиха за „Не на тормоза, бъди мил, живей активно“.
Европейският план за развитие на училището цели повишаване квалификацията на педагогическите специалисти чрез развиване на дигитални и чуждоезикови компетентности. Иновативните екипи работят на хоризонтално и вертикално ниво - мостът между учители и ученици между отделните образователни етапи бе представен в идеи за нови европейски проекти. Даването на обратна връзка стана чрез Answergarden – полезен ИКТ инструмент за обучаемите.
ТИМ към СУ „Нешо Бончев” предлага различни възможности за обучения за учители-новатори от различни образователни етапи с цел повишаване на квалификацията и развиване на умения за 21-ви век в класната стая.
За повече информация www.daskalo.com/team
Стойността на проекта е 29 524 евро и изпълнението му продължава до 30 септември 2019.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси