Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище отново е сред постигналите най-високи резултати на ДЗИ в област Пазарджик. Има пълна шестица по БЕЛ

Написана от  Понеделник, 24 Юни 2019 20:56
 
На държавния зрелостен изпит по българрски език и литература  резултатът на учениците от област Пазарджик е
добър 3.95 при среден резултат за страната добър 4.06. От 28 области в страната ние сме на 19-то място.
На втория държавен зрелостен изпит средният успех от всички предмети е добър 4.01
Той е съпоставим с резултата от 2018 година и с 0.04 по-нисък от средния за страната през настоящата. По-ниските резултати по различните учебни предмети не бива да хвърлят сянка върху професионализма и усърдната работа на учителите и учениците, анализират от РУО - Пазарджик.
9.8% от явилите се на двата държавни зрелостни изпита са получили отлични оценки.
За поредна година най-високите постижения са на ученици от СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище, ЕГ„Бертолт Брехт“ – Пазарджик, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велинград, ПМГ „Константин Величков“ – Пазарджик, СУ „Христо Ботев“ – Септември.
 На ДЗИ по български език и литература от явилите се 1 643 зрелостници отлични оценки са получили 118, като има една пълна шестица и тя е на зрелостник от СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище. Следват представител на ЕТ "Б.Брехт" - Пазарджик с отличен 5.99 и две оценки с отличен 5.96, една от които отново е на ученик от СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище. В Панагюрскатаа гимназия има още няколко отлични оценки по БЕЛ.
Слабите оценки на ДЗИ по български език и литература в област Пазарджик са 222.
Две пълни шестици има в СУ "Нешо Бончев" и на ДЗИ по биология и здравно образование. В областта пълните шестии по този предмет са 11, а отличните оценки 45. Слаб са получили 63 зрелостници от явилите се общо 454 на изпита.
Най-високата оценка и на ДЗИ по английски език е в СУ "Нешо Бончев" - отличен 5.88, като отличните оценки по този език в област Пазарджик са 63.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино