Приключи държавният зрелостен изпит по БЕЛ, на който се явиха над 52 000 ученици. Третият модул беше върху разказа "Косачи" на Елин Пелин

Написана от  Вторник, 21 Май 2019 12:31
Да се явят на днешната матура по български език и литература, която приключи преди минути, предварителни заявления бяха подали 52 650 зрелостници. 
Изпитът, който започна в 8.00 часа и продължи четири астрономически часасе проведе в 4143 зали в 677 училища. От тях и две в чужбина. За сигурността на изпита отговаряхя 10 500 квестори, които бяха в класните стаи и по коридорите на училищата
От над 11 милиона комбинации, чрез специален софтуер, беше избран изпитният Вариант 13. Генерирането на теста стана тази сутрин в 5.30 часа в Министерството на образованието и науката.
Матурата по български език и литература се състоше от 3 модула. Времето за работа по първия и вториябе по 60 минути, а по третия, в който зрелостниците писаха интерпретативен текст върху разказа „Косачи,  продължи 120 минути. Темата за терия модул изтегли Елиана Димитрова, журнлист в БНТ.
В Панагюрище държавният зрелостен изпит по български език и литература се проведе в СУ "Нешо Бончев" и в Професионалната гимназия.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси