Моменти от Моменти от СНИМКИ: Павлина Вайсилова

На националното състезание по химия има 27 пълни шестици. Златен медалист е Кристиян Веселинов, а отборен победител НПМГ "Акад.Л.Чакалов" - София

Написана от  Неделя, 14 Април 2019 18:05
Изключително силно като резултати бе ХХI-то национално ученическо състезание по химия и опазване на околната среда, на което домакин бе СУ „Нешо Бончев” – Панагюрище.
От 12 до 14 април училището се превърна в научна лаборатория за участвалите 133 гимназисти от цялата страна.
Резултатите от състезанието обяви на 14 април на официална церемония председателят на националната комисия по оценяване проф.д-р Адриана Любомирова Тафрова.

Тя обърна внимание, че отличните оценки тази година са много, като пълните шестици са 27, от които 17 са на дванадесетокласници и 10 са на по-малки ученици. Разликата между получилите пълни щестици е в десети, подчерта проф.д-р Тафрова. С резултат отличен 5.75 са 12 гимназисти, а отличен 5.50 имат 6 ученици.
Преди да обяви класираните на първите три места, проф.д-р Тафрова направи кратък анализ на постигнатите резултати и даде ценни препоръки на гимназистите. Тя благодари за съдействието на Община Панагюрище и началника на РУО – Пазарджик г-жа Валентина Кайтазова, а за активната работа на г-жа Дора Дулчева от РУО – Пазарджик, помощник-директора на СУ „Нешо Бончев” г-жа Анна Горинова и всички членове на националната комисия по оценяване.
Индивидуален победител в националното състезание е дванадесетокласникът
КРИСТИЯН КРИСТИЯНОВ ВЕСЕЛЕНОВ (96,6 точки) от НПМГ „Акад. Любомир Чакалов” – София.
 
Отличието - златен медал, грамота и символичен подарък - му връчи началникът на РУО – Пазарджик г-жа Валентина Кайтазова.

Сребърен медал, грамота и символичен подарък получи
ДЕЙМЪН ВАДИМОВ САБУШЕВ (96.5 точки )от ППМГ „Никола Обрешков” – гр.Казанлък.
 
Наградата му връчи председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов.

Трето място с 95.8 точки постигна
ЯВОР ГЕОРГИЕВ ПЕЕВ от НПМГ „Акад.Любомир Чакалов” – София. Наградата му връчи помощник-директорът на СУ „Нешо Бончев” г-жа Анна Горинова.
 
 
Отборен победител в състезанието е НПМГ „Акад.Любомир Чакалов”. Всеки от отбораполучи златен медал, грамота и символичен подарък.     
На второ място е отборът от област Благоевград, в който трима от химиците са от гр.Гоце Делчев, а другите трима от Благоевград.
Трето място и бронзови медали получи отборът от София.

Националната комисия по оценяване на участниците в състезанието бе в състав: проф.д-рАдриана Тафрова – председател, и членове: доц.д-р Стефан Манев, доц.д-р Деянка Николова, доц.д-р инж. Данчо Даналев, гл.ас.д-р Никола Бурджиев, гл.ас.д-р Галина Йотова,, ас.Марко Костадинов, Красимир Николов, Димитрийка Трифонова, Мими Йончева, Иванка Талева-Мазнекова и Теменужка Хаинова.
Организатори на националното състезание по химия
бяха Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието-Пазарджик и СУ „Нешо Бончев”-Панагюрище. Състезанието се проведе под патронажа на кмета на община Панагюрище Никола Белишки.
Официалното откриване на научния форум в Панагюрище бе на 12 април в зала „Арена Асарел”.
Гости на церемонията бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки и зам.-кметът Галина Матанова, областният управител Стефан Мирев, Емилия Григорова – експерт към Дирекция „Съдържание на предучилищното  и училищно образование” в МОН, Валентина Кайтазова – началник на РУО, Дора Дулчева – старши експерт „Математика и информатика” в РУО, Христо Калоянов – председател на ОбС-Панагюрище, Пенка Пиперкова и Ивелина Балева от „Оптикс” АД.

Богата музикална програма представиха талантите от Център за подкрепа и личностно развитие – Панагюрище.
 


Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси