Английският език е предпочитан като предмет за втора матура, другият най-желан предмет е биологията

Написана от  Събота, 13 Април 2019 20:53
Близо 53 000 зрелостници ще се явят на всеки от двата задължителни зрелостни изпита в края на май.
Първият - по български език и литература - ще се проведе на 21 май от 8 ч., а на 23 май в същия час ще започне и вторият по предмет по избор. Матурите по желание ще са между 28 май и 31 май.
Тази година най-много бъдещи абитуриенти – 14 612, са избрали да се явят на втори задължителен изпит по английски език, съобщава на сайта си Министерството на образованоието и науката.
Вторият най-желан предмет е биология, като матура по него ще положат 11 076 ученици. 11 036 са предпочели в дипломата им за средно образование вместо оценка от втора матура да се запише средноаритметичната оценка от изпитите по теория и практика на професията, изучавана в професионална гимназия.
По география тази година ще се явят малко под 6000 зрелостници. Изпит по философия ще държат 4300, а по математика – над 2200. Тест по история и немски език ще положат повече от 1000 дванадесетокласници.
Матура по желание тази година са заявили 888 ученици, като най-много – 310, ще се явят на математика.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси