Учители по природни науки от СУ „Нешо Бончев” участваха в Национална педагогическа конференция

Написана от  Вторник, 26 Март 2019 17:43
На 22 и 23 март в 51-во СУ “Елисавета Багряна”, гр. София, се проведе първата по рода си Национална училищна конференция
“Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки”. В нея участваха четирима представители на СУ “Нешо Бончев”, преподаващи по природни науки: директорът на училището Веска Барова и учителите Мариела Варадинова, Иванка Талева-Мазнекова и Нина Батева-Куртакова. Пред многобройната аудитория те изнесоха доклад на тема “Използване на някои Web - инструменти при изучаване на природните науки за мотивиране на учениците и определяне на образователните им потребности”.
Учителите от СУ “Нешо Бончев” представиха свои практики, реализирани в училищна среда с помощта на облачните технологии, възможностите на платформата Moodle и други web-базирани ресурси. Панагюрските учители имаха възможност да споделят опит със свои колеги от цялата страна. Получиха поздравления за ценните идеи, нестихващия ентусиазъм и вярата, че не трябва да спират непрестанно да се развиват и да експериментират.
АВТОР
Екип „Реклама”, СУ „Н. Бончев”

Целта на конференцията бе да даде началото на ежегодни срещи на преподаватели по биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия, човекът и природата, както и информатика. Основната идея бе да се популяризират множество добри практики, които вече съществуват. Бяха представени нестандартни подходи, обсъждаха се алтернативни канали на комуникация, нови техники за преподаване в иновативна учебна среда. 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси