В СУ "Нешо Бончев" имаше ползотворни срещи с родители по различни теми

Написана от  Сряда, 20 Март 2019 22:30
На 19-ти март в СУ „Нешо Бончев” – Панагюрище десетокласници и техните родители с срещнаха с главния счетоводител на училището П. Цанкова, 
за да дискутират по темата „Бюджетът на семейството на тийнейджъра и опасността от бързите кредити”. Присъстващите получиха съвети от финансов експерт за изчисляване на семеен бюджет и предвиждане на възможност за ползване на кредит. Бяха разяснени и условията за здравно осигуряване на младежите.
През месеците февруари и март се проведоха шест срещи на родители с д-р Хр. Найденов, гост-лектор по проект „Заедно за нашите деца“, по който работи СУ „Нешо Бончев“ през учебната 2018/ 2019 година. Предложените теми, които представи г-н Найденов - „Хранителен и двигателен режим в ученическа възраст“ и „Детски болести“, целяха да се повиши информираността по проблемите сред родителската общност. Родители и ученици бяха информирани от специалиста как да избират храната, която употребяват, да четат повече съдържанието на етикетите на храните. Убедиха се колко е важно децата да спортуват. Докторът постави акцент върху връзката родител-дете, като призова да се прекарва повече време с децата сред природата и да се ограничи времето им с технологиите.
АВТОР:
Ил. Александрова, педагогически съветник в СУ „Н. Бончев”
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси