В ОУ "Проф.Марин Дринов" - Панагюрище определиха представителите за общинското състезание "Буквоплет"

Написана от  Вторник, 12 Март 2019 18:50
 
На 7 март в Актовата зала на ОУ „Проф. Марин Дринов“ за втора поредна година се проведе училищен кръг на състезанието по правоговор и правопис на български език "Буквоплет".
Състезанието се провежда по инициатива на Лайънс клуб – Панагюрище.
Водещ на състезанието бе г-н Мирослав Цветков – старши учител по български език и литература, а в съдийския екип бяха директорът на училището г-жа Екатерина Футекова и помощник-директорът г-жа Богдана Шишкова.
В първия кръг на състезанието второкласниците имаха за задача да назоват буквите в думи, изтеглени от водещия. Във втори кръг освен буквуване на по-сложни думи състезателите съставяха изречения, в които да покажат значението на съответната дума. След изключително оспорвана и дълга надпревара бяха определени участниците, които ще представят училището в градското състезание. Това са Мария Топалова от II а клас, Миглена Гулекова от II а клас, Нели Ефтимова от II а клас, Николай Костов от II в клас, Петя Милчева от II а клас и Радостин Васев от II а клас. 

До финала достигнаха Петя Милчева от II а клас и Радостин Васев от II а клас. Те попълваха липсващи думи в предварително подготвени изречения. Най-добре с всички задачи се справи Петя Милчева и бе обявена за победител в училищното състезание по "Буквоплет".
ИЗТОЧНИК и СНИМКИ: ОУ "Проф.Марин Дринов"
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси