Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Два проекта на ОУ „Проф. Марин Дринов“ - Панагюрище представят областта в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019 г.

Написана от  Четвъртък, 03 Януари 2019 16:52

„Здравето не е всичко, но без него всичко е нищо“ и „Храни се здравословно, спортувай редовно“ са двата проекта
от област Пазарджик, допуснати до втора фаза на тазгодишния ученически конкурс „Посланици на здравето“. С тях участва ОУ „Професор Марин Дринов“- гр. Панагюрище. Проектите са във възрастовата група 5-8 клас.
Общо 65 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XI-то издание конкурса.
„Посланици на здравето“ 2018/2019 г. се организира от Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.
Конкурсът ще продължи до 1 юни 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас) и 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория.
Министерството на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. 
Проектите, отговарящи на регламента, са 65, като в категорията от 1-4 клас са допуснати - 13 проекта; от 5-ти до 8-ми клас – 29 проекта и от 9-ти до 12-ти клас – 23 проекта.
Списъци с номинираните проекти, допуснати до участие във втора фаза на конкурса, може да се разгледат на сайта на Министерство на здравеопазването: https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/65-proekta-na-uchenici-ot-cyalata-strana-sa-dopusn/.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино