Клубът по роботика на СУ „Нешо Бончев” стана първи в национално състезание

Написана от  Събота, 01 Декември 2018 15:32
И тази година най-голямото Национално състезание с любителски роботи -Робо Лига България - обедини клубове по роботика на университети, училища,
фенове и малчугани от цялата страна.В шестото му издание, което се прведе на 25 ноември, над 100 участници се състезаваха със своите собственоръчно конструирани и програмирани роботи в категориите „Следене на линия", „Свободен стил деца", „Свободен стил старши", „3Д лабиринт" и „Мини сумо".
Панагюрският отбор по роботика към СУ „Нешо Бончев" „The Unicorns" се включи за четвърта поредна година. Еднорозите участваха в 3 от категориите. В „3D лабиринт” Владо Рас се справи блестящо със сложното трасе и грабна първото място.

Пеперони – роботът, който следи линия, успя да мине всички обиколки безпроблемно, но не показа най-добро време. Вентилаторко – участник в свободна категория, очарова публиката, но остана на крачка от медал.
Целта на Робо Лига е да популяризира роботиката в България, като насърчава талантливите хора да изразяват себе си, обменяйки опит и знания.
Екип „Реклама”, СУ „Нешо Бончев”
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси