Четвъртокласници от СУ „Нешо Бончев” отбелязаха с лък в ръка Световната седмица по предприемачество

Написана от  Понеделник, 19 Ноември 2018 17:49
„Основната ударна сила на древните българи били конните стрелци, а тяхното най-страшно оръжие - лъкове, които по бойни качества нямали равни на себе си…” 
Така започна своя увлекателен разказ пред четвъртокласниците от СУ „Нешо Бончев” съгражданинът ни Валери Димитров. В Световната седмица по предприемачество той беше гост в часа по предприемачество на IVв клас с класен ръководител Пепа Дюлгярова и влезе в ролята на доброволец, за да сподели своето интересно хоби - изработката на лъкове.
За важността на материалите, за техните свойства, за трудната изработката, за нуждата от познание и умение говори гостът пред четвъртокласниците. За майсторлъка, който превръща парчето дърво в изключително оръжие с висока точност и голяма пробивна сила. За едно познание, издържало проверката на времето, което си струва да бъде възстановено. Учениците изслушаха с интерес историята на лъка и ролята му в бита на древните българи, но с още по-голямо нетърпение и вълнение се докоснаха до неговата сила… Часът по предприемачество се превърна в един интересен, емоционален и различен час, едно докосване до корените, до същността на един народ, създал най-старата държава в Европа и и дал своето име.
Световната седмица на предприемачеството започна на 12 ноември в България с учебни прояви в цялата страна. Единадесетото издание на инициативата, която се домакинства у нас от Джуниър Ачийвмънт, включва повече от 170 събития в 64 населени места в страната. В световен мащаб през 2018 г. милиони млади хора по света ще вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. 
Екип „Реклама”, СУ „Нешо Бончев”
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси