Учители от ОУ „Двайсти април“ са на квалификация по „Еразъм+“ в Барселона, Испания

Написана от  Вторник, 30 Октомври 2018 07:46
Представителна група учители от ОУ „Двайсти април“ участва в квалификационно обучение във висше училище в Барселона, Испания.
Тази седмица Таня Ракова, преподавател по английски език, Нина Истревска, преподавател по български език и литература, и Минка Ланджева, директор, ще са част от многонационален екип, който ще разисква формите за превенция и преодоляване на тормоза сред подрастващите. Специален акцент в обучението ще е разискването на казуси и добиване на практически умения за разпознаване и управление на конфликтите, както и тяхното навременно париране с цел преодоляване на опасността от проява на агресия във всичките й форми.
Участието в обучението е елемент от спечелено по Програма „Еразъм+“ проектно предложение като продължение на предходен проект, в който ОУ „Двайсти април“ бе партньор на училище от Румъния.
В настоящия проект са заложени и серия дейности на място, в които ще се акцентира на ползването на широк инструментариум за комуникация с участието на хора от различни възрасти, между които важно звено са родителите. Ще бъдат организирани и три клуба, в които междуличностната комуникация ще бъде поставена на творческо и научно ниво. Клубове по информатика, учебен театър и природознание ще бъдат структурирани в училището с ръководители преподавателите Тотка Герова, Нина Истревска и Недка Христоскова.
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси