Учители от СУ "Нешо Бончев" усъвършенстваха знанията си в Испания как да прилагат новите технологии в класната стая

Написана от  Събота, 27 Октомври 2018 15:58
В изпълнение на Дейност 2 по проект "ТИМ - Технологии и Иновативни Методи" по програма Еразъм+, екип в състав Веска Барова - директор на СУ „Нешо Бончев” и трима учители
от различни образователни степени: Пенка Дюлгярова – старши начален учител, Костадинка Господинова -старши учител в ПГЕ, и Силвия Бобекова - учител по английски и координатор на проекта, посетиха Барселона, Испания, за да се включат в квалификационен курс „Уеб-решения за класната стая” в Барсино.
В периода 15-20 октомври в учителска академия EUROPASS учителите обогатиха своите знания за прилагане на новите технологии и експериментираха с нови образователни инструменти.


Силно наситена и динамична, програмата на курса акцентира върху автономното учене и работа в екип. Учителите обмениха идеи, иновативни методи и форми, търсеха нестандартни подходи за управление на класната стая, с цел подобряване на комуникацията, мотивацията и ангажираността на учениците в клас.

Фактите и годините се забравят, но разбраното се помни вечно! Да се мисли и да се провокира критичното мислене у младите хора. Усвоените нови техники и подходи ще повишат мотивацията и ефективността при работа с ученици и колеги, ще повишат качеството на образование в училището.
Участниците имаха включена и богата културна програма, за да опознаят не само европейската или испанската, но по-специално и каталунската култура. Това беше ценно време, в което обмениха опит с колеги от Испания, Германия и Италия, за да донесат добрите практики и в панагюрската иновативна школа.
Европейския проект "ТИМ - Технологии и Иновативни Методи" по програма Еразъм+, КД1, секция "Училищно образование" има за целповишаване качеството в образованието и квалификация на педагогическите специалисти. Стойността   на проекта е 29 524 евро и изпълнението му започна на 1 юли. Учителите от СУ „Нешо Бончев” ще се включват в разнородни иновативни дейности. Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси