В началния курс на ОУ „Двайсти април“ в Панагюрище редиха пъзели с приказни герои, гостува им директорът на библиотеката

Написана от  Сряда, 24 Октомври 2018 17:12
„Книгата – знание и мъдрост“. Така бе озаглавен урокът на Зорка Кисьова, начален учител в ОУ „Двайсти април“ - Панагюрище.
Часът бе посветен на Националната седмица на четенето. Малчуганите от трети клас имаха специален гост. В четенето старт им даде Стефан Рапонджиев, директор на Общинската библиотека „Стоян Дринов“, който бе донесъл със себе си забавни книжки.
Различен час имаха днес, 24 октомври, и децата от втори клас с преподавател Таня Радева. Жури от пет преподаватели, включително директорът на училището, наблюдаваха и оцениха работата на децата, организирани в пет отбора след предварителна сериозна подготовка с литературни текстове.

Те представиха откъси от произведения, които останалите трябваше да познаят или да отговорят на забавно формулирани гатанки, често поднесени в стихотворна форма. Специален акцент в часа бе осъзнаването на отговорността, когато работиш в отбор, а не само за себе си.
Второкласниците на Дарина Стефанова, също по групи, редиха пъзели с приказни герои и с текст от приказки. С огромно желание и старание прочетоха приказките си.
Много любопитни моменти за малчуганите бяха подготвили двете преподавателки, а от реакцията на децата пролича, че не само им е интересно, не само се справят със задачите, но и дейностите не ги изненадват.
„Във всички класове се работи, работи се всеки ден и не по кампании, а принципно. Отличните познания на децата, които виждаме тази седмица, както и разнообразието на педагогическите форми на преподавателите са ежедневна практика“, бе коментарът на директора Минка Ланджева.
Утре, 25 октомври е ред на втория „Буквоплет” за учениците от прогимназиалния курс.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси