Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Деца и възрастни в ОУ „Двайсти април” ДНЕС си говориха за удоволствието да четеш. Сред гостите им бе кметът на общината

Написана от  Вторник, 23 Октомври 2018 17:52
За удоволствието да четеш, за мъдростта на всяко писано слово, за неповторимата среща със света на всяка книга,
бе тематиката на срещата на шестокласниците и седмокласниците в ОУ „Двайсти април” днес, 23 октомври, организирана в контекста на серията събития, свързани с Националната седмица на четенето.
Училището посрещна специални гости: кметът на общината Никола Белишки, д-р Любомир Димитров и Лъчезар Ковачев, представител на ЦПЛР- Панагюрище и ученик в Професионалната гимназия. Тримата застанаха пред учениците, за да им разкажат какво и защо четат и в какво намира смисъла от четенето един зрял човек. С думите си двама от гостите успяха да привлекат нестандартната за тях аудитория, а Лъчезар Ковачев прочете артистично откъс от Алеков разказ и сподели своето пристрастие към четенето.
В работата си сега чета документи, а преди време трябваше да се справям с техническа литература. Но за всеки човек началото е литературата и ... учебниците” ,каза кметът Никола Белишки на децата.
Сега цялата информация идва до нас лесно и в електронен вариант, но по-приятно и понякога по-полезно е да четеш натрупаната през вековете човешка мъдрост на хартиен носител, като книга, бяха единодушни гостите. Те приканиха учениците да четат постоянно, защото това е единственият сигурен начин за човека да попие поне част от необятното човешко познание и после да даде своя принос в него.
Д-р Димитров сподели коя книга чете в момента и подари на децата екземпляри от научнопопулярна брошура на историческа тематика с посланието да поемат цялото познание на света, но да не забравят никога своя род.
Вълнуваща среща със света на книгите имаше днес и за третокласниците в ОУ „Двайсти април” и то по специален начин. В залата, където те се настаниха да четат непознати книги, дойдоха техни родители, поканени от преподавателките Марина Маринска и Зорка Кисьова. За радост на малчуганите майките седнаха до тях и четоха заедно с всички и за всички.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино