Кой и какъв е носителят на Дриновската студентска стипендия Петко Лисков?

Написана от  Неделя, 21 Октомври 2018 20:36
На 20 октомври бе връчена поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов“. Получи я Петко Иванов Лисков. Кой е той, къде и какво учи в чужбина?
В своето представяне, когато е кандидатствал за стипендията на името на именития учен професор Марин Дринов, младежът е написал:
„Роден съм и израснал в град Панагюрище. От първи до седми клас учих в ОУ „ Проф. Марин Дринов”. И до днес с умиление се връщам към онези години, когато с увлекателни лекции учителите запалваха в нас искрицата на патриотизма и вярата в доброто. Най-любимите ми теми бяха тези за живота и делото на нашия училищен патрон проф. Марин Дринов. Завърших 7- ми клас с отличен успех и бях приет в ЕГ „Иван Вазов”, град Пловдив,  където пет години изучавах испански и английски език. Владея перфектно писмено и говоримо и двата езика.
В края на гимназиалния етап бях твърдо убеден, че искам и трябва да продължа образованието си в чужбина. Амбицията ми беше да бъда сред най-добрите и да меря сили с младежи от цял свят. Кандидатствах и бях успешно класиран в Колчестър, Есекс-Англия, специалност „Финанси”. 
Моите родители приеха новината със смесени чувства, основно по финансови причини. Въпреки това ме подкрепиха, за което винаги ще им бъда благодарен. В края на септември 2016 година заминах за Острова - жаден за наука и мотивиран да докажа на самия себе си, както и на моите близки, че съм направил правилния избор в моя живот. Трудностите, пред които се изправих там, са много, но това ми дава допълнителен хъс, за да крача смело напред.
Завърших първите две учебни години в престижния английски университет с максимално висок резултат и през настоящата 2018/2019 година продължавам трети и последен курс на обучение. Основната ми цел е да завърша успешно образованието си в Колчестър Есекс и да приложа придобитите знания и умения за просперитета на България, а защо не и за благото на нашия малък, но прекрасен град Панагюрище".
Припомняме, че студентската стипендия на името на проф.Марин Дринов, бе учредена от Община Панагюрище и "Асарел-Медет" по повод 170 години от рождението на именития панагюрски възрожденец. Паричното измерение на стипендията е 2000 евро, които се осигуряват от "Асарел-Медет".
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси