Петко Лисков получи студентската стипендия на името на проф.Марин Дринов

Написана от  Събота, 20 Октомври 2018 23:25
Заключителен акорд от мероприятията, посветени на 180 години от рождението на бележития учен проф. Марин Дринов, бе официалната церемония за връчване на поименната студентска стипендия на негово име.
 Тя се проведе днес в двора на родната му къща в Панагюрище и започна с музикален поздрав от ученик на ОУ „Проф.Марин Дринов”. След него директорът на училището Екатерина Футекова припомни накратко заслугите на проф.Дринов за българското образование и обяви името на тазгодишният стипендиант – Петко Лисков, който учи финанси в Англия. Г-жа Футекова подчерта, че Петко е бил възпитаник на ОУ "Проф.Марин Дринов".

Г-жа Цвета Величкова, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел–Медет“ АД, връчи стипендията на Антония Лискова, майка на Петко, който по разбираеми причини не присъстваше лично на събитието. Силно развълнувана, г-жа Лискова благодари на комисията по избора и каза, че синът й ще използва сумата целесъобразно.
Своето есе "Аз съм българин в Европа" прочете Йоана Паланкалиева, която получи специалната награда от конкурса това лято.


Последва музикален позддрав в изпълнение на Василена Маслева, също ученичка в ОУ "Проф.Марин Дринов".


На церемонията присъстваха председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, делегация от Българска академия на науките, участниците в Международната научна конференция „Проф. Марин Дринов – учен, общественик, държавник”, учители, ученици, общественици.

Тържеството продължи в парка пред бюст-паметника на проф.Марин Дринов, където имаше кратка литературно-музикална, програма, изнесена от дриновци.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси