ОУ "Двайсти април" и ОУ "Проф.Марин Дринов" ОУ "Двайсти април" и ОУ "Проф.Марин Дринов" СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Учебните заведения в област Пазарджик са готови за новата учебна година, уверяват от РЗИ

Написана от  Четвъртък, 13 Септември 2018 22:28
Всички учебни заведения на територията на област Пазарджик имат готовност за започване на учебната 2018/2019 година.
Това е заключението на здравните инспектори от отдел «Държавен здравен контрол» след извършения предварителен и текущ здравен контрол, съобщиха от пресцентъраа на РЗИ.
В резултат на извършените проверки са издадени 29 предписания за извършване на ремонтни дейности и за привеждане на компютърни кабинети в съответствие със здравните изисквания.
При проведения последващ контрол за проследяване изпълненията на предписанията е установено, че 21 учебни заведения са изпълнили препоръките на РЗИ. Най-често предписваните мероприятия са: отстраняване на течове и пропуквания по стени и тавани, измазване и боядисване на помещения, подмяна на подова настилка идограма, ремонт на санитарни възли, поставяне на вратички към тоалетните клетки,изграждане на вътрешни тоалетни в училищата по селата, за компютърните кабинети – обзавеждане с ергономични мебели,подмяна на ВиК инсталации и др.
Няма издадени заповеди за спиране за неизпълнени предписания, както и учебни заведения, в които ремонтните дейности да продължават след започване на учебната година.
Уважени са постъпилите в РЗИ молби от училищни ръководства за удължаване срока на предписанията поради финансов дефицит. Осем са училищата с удължен срок на предписанията: пет в община Пазарджик и по едно в общини Белово, Септември и Пещера.
През летния сезон в много училища са извършени ремонтни дейности, във всички училища са профилактирани отоплителните системи и ВиК мрежи, ел. инсталации, обръщав внимания от РЗИ.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси