Окончателното одобрение за средства от ЕС за 14 нейни членки ще е следващата седмица. Окончателното одобрение за средства от ЕС за 14 нейни членки ще е следващата седмица. bnr.bg; сн. вдясно - referendum2013.bnt.bg

Идната седмица гласуват парите за 14 страни от ЕС

Написана от  Сряда, 13 Ноември 2013 13:51
След повече от година преговори между европейските институции, Комисията по регионално развитие към ЕП даде зелена светлина за отпускането на 325 млрд. евро за най-бедните страни членки, които са част от пакета от реформи в Кохезионната политика на ЕС, представен през юли тази година.
Предложението за отпускането на парите ще бъде окончателно гласувано по време на предстоящата пленарна сесия в периода 18-21 ноември, съобщават още от news.bg. То се отнася до всички европейски фондове и ще подпомогне общо 14 държави. България също е сред страните, които ще имат възможност да получат допълнителни средства по линия на политиката по сближаване.
Повтаряйки думите на председателя на Комисията по регионално развитие Данута Хюбнер, вицепремиерът по еврофондовете и министър на правосъдието Зинаида Златанова заяви, че „допълнителните средства предоставят възможност за сериозни инвестиции във време на криза” и е „от изключително значение усвояването им да стане при максимална прозрачност, при спазване на процедурите на Европейската общност”.
Целите територии на България, Хърватска, Естония, Латвия, Литва и Португалия, както и част от териториите на още осем държави се приемат за слабо развити. Всички те получават приоритетно средства от бюджета на ЕС.
Рекорд в това отношение държи Полша, за която са предвидени 72,5 млрд. евро от Кохезионните фондове в програмния период 2014-2020 г. Втората най-облагодетелствана държава е Италия, която ще получи 29 млрд. евро. За същия програмен период България ще има на разположение 7 млрд. евро.
Източник: news.bg
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси