Томи Наплатанов; сн. вдясно - Марко Мечев и Надежда Пърлева /вторият и третата от ляво на дясно/. Томи Наплатанов; сн. вдясно - Марко Мечев и Надежда Пърлева /вторият и третата от ляво на дясно/. Архив oshtepan.com

Съветници се обучават

Написана от  Понеделник, 04 Ноември 2013 11:10
5 760 общински представители от цялата страна ще се обучават по проекта „Подобряване на общинския капацитет за предоставяне на публични услуги”. Сред тях има и общински съветници от Панагюрище.
Преди повече от две седмици председателят на общинското народно събрание Веселина Зумпалова-Ралчева  представи възможността за безплатното обучение пред колегите си и първите трима вече са минали курса за обучители. Това са Марко Мечев от групата на БСП, Томи Наплатанов от групата на ГЕРБ и Надежда Пърлева от групата „За свободна община". Те, от своя страна, ще предават знания на колегите си.
Основната цел на проекта, който е по оперативна програма „Административен капацитет”, е разширяване капацитета на общинските представители (кметове на общини, общински съветници, служители в общинската администрация, кметове на кметства и кметски наместници) да предоставят качествени публични услуги в съответствие с потребностите на гражданите.
Предвижда се в края на проекта през март догодина да има проведени 192 семинари, подготвени 400 обучители, издадени 17 тематични наръчници в общ тираж 13 600 броя и разработена платформа за обучение на общински представители.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси