Боряна Шкодрева Боряна Шкодрева Марина Тричкова

Родители се самоосвобождавали от задълженията си

Написана от  Вторник, 16 Април 2013 19:15
С пълно единодушие на 9 април Общинският съвет прие отчета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2012 година. Секретарят на комисията Боряна Шкодрева обясни, че 20 човека всеотдайно всеки ден работят по превенция на престъпните прояви на подрастващите.
Шкодрева условно раздели на две главни направления дейността на обществените възпитатели и специалистите – превантивна дейност и борба с ежедневните проблеми на деца, извършващи противообществени прояви. За мен е особено тревожно, че голяма част от децата, които стигат до Местната комисия системно отсъстват от училище и това е една от първопричините да извършват престъпления, акцентира Шкодрева. Сериозни били и усилията за работа с родителите им, част от които обаче се били „самоосвободили” от родителските си задължения. Ресорният зам.-кмет и председател на Местната комисия Галина Матанова определи комисията като отговорна и високоекспертна.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси