Иванка Димитрова Иванка Димитрова Павлина Вайсилова

23 405 с право на глас в общината

Написана от  Събота, 13 Април 2013 12:17
Общият брой гласоподаватели, включени в избирателните списъци за предстоящите на 12 май предсрочни парламентарни избори, е 6 956 890. Това показват данните на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
 
Секретарят на Община Панагюрище Иванка Димитрова съобщи, че в общината с право на глас са 23 405 души. Те ще могат да упражнят вота си в 20 избирателни секции в Панагюрище и 10 в панагюрските села. 28 от секционните избирателни комисии ще са по девет членове, а две със седем.
Според данните правото си на глас за първи път в страната ще могат да упражнят 21 155 души, които са навършили или ще навършат пълнолетие между проведения на 27 януари т.г. референдум и 12 май. 
630 е броят на лицата на повече от 100-годишна възраст. За сравнение, в списъците за обявяване за произвеждане на референдум те са били 668.
От избирателните списъци са заличени 14 127 лица, изтърпяващи наказание лишаване от свобода и поставени под запрещение. 


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси