Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Карта, г-н  Белишки и г-н Бандурин Карта, г-н Белишки и г-н Бандурин ligasveta.com и архив на в."Оборище"

Временно „обезглавяват” Общината

Написана от  Петък, 06 Септември 2013 13:54
Администрацията на Община Панагюрище временно ще бъде „обезглавена”. За няколко дни и тримата от кметския екип – градоначалникът Никола Белишки и заместниците му Георги Павлов и Галина Матанова, ще бъдат извън България. Така Община Панагюрище временно ще бъде на автопилот като управление.
Идната седмица Белишки, Павлов и Матанова заминават за Пятигорск, Русия, по повод празника на града, съобщи местният сайт PIA.
Пятигорск се намира в Ставрополския край и е известен с многобройните си минерални извори и санаториуми. От 1972 година Панагюрище и Пятигорск са побратимени градове. Преди 1990 година двата града са си обменяли визити почти ежегодно. После връзките временно са прекъснати, след което са подновени по времето на кмета Ясен Христов и през март 1995 година по случай националния празник на България в Панагюрище идва сериозна делегация от Пятигорск, в която има няколко бизнесмена и журналисти. След това панагюрска делегация, в която има общински съветници и представител на бизнеса, връща визитата и приятелските взаимоотношения са възобновени. След това още няколко пъти има обмяна на визити.
На 4 март 2013 година в Панагюрище зам.-председателят на Градската Дума на Пятигорск Василий Борисович Бандурин и кметът на община Панагюрище Никола Белишки подновиха изтеклото споразумение за сътрудничество. Ден преди това – на честването на Националния празник на Родината ни, в Панагюрище бе представител на Руското посолство в България, който честити празника на панагюрци пред паметника на руския генерал Дандевил.
Никога досега обаче нито в делегацията на Пятигорск, нито в делегацията на Панагюрище са били само кметът и всичките му заместници, колкото и да са те. Не се забелязват подобни примери и другаде. Панагюрските управленци се явяват вид новатори в тази посока.
Любопитен е фактът, че по същото време, когато целият кметски екип ще е зад граница, съгласно информацията на сайта PIA, 3 общински съветника ще пътуват за град Кавадарци, Македония, за да са част от гостите на тамошния празник, свързан с гроздобера. Недоумение буди фактът, че в делегацията до Кавадарци няма по-високопоставено лице от местната власт – било тя законодателна или изпълнителна.
И в двата случая е трудничко да се говори за протокол и разни други нещица. Но..., всеки си има стил на управление. Екипът на oshtepan.com уважава всяка различност.
Оценете
(1 глас)
Павлина Вайсилова

Последните от Павлина Вайсилова

кинотеатр online
новинки кино