Карта, г-н  Белишки и г-н Бандурин Карта, г-н Белишки и г-н Бандурин ligasveta.com и архив на в."Оборище"

Временно „обезглавяват” Общината

Написана от  Петък, 06 Септември 2013 13:54
Администрацията на Община Панагюрище временно ще бъде „обезглавена”. За няколко дни и тримата от кметския екип – градоначалникът Никола Белишки и заместниците му Георги Павлов и Галина Матанова, ще бъдат извън България. Така Община Панагюрище временно ще бъде на автопилот като управление.
Идната седмица Белишки, Павлов и Матанова заминават за Пятигорск, Русия, по повод празника на града, съобщи местният сайт PIA.
Пятигорск се намира в Ставрополския край и е известен с многобройните си минерални извори и санаториуми. От 1972 година Панагюрище и Пятигорск са побратимени градове. Преди 1990 година двата града са си обменяли визити почти ежегодно. После връзките временно са прекъснати, след което са подновени по времето на кмета Ясен Христов и през март 1995 година по случай националния празник на България в Панагюрище идва сериозна делегация от Пятигорск, в която има няколко бизнесмена и журналисти. След това панагюрска делегация, в която има общински съветници и представител на бизнеса, връща визитата и приятелските взаимоотношения са възобновени. След това още няколко пъти има обмяна на визити.
На 4 март 2013 година в Панагюрище зам.-председателят на Градската Дума на Пятигорск Василий Борисович Бандурин и кметът на община Панагюрище Никола Белишки подновиха изтеклото споразумение за сътрудничество. Ден преди това – на честването на Националния празник на Родината ни, в Панагюрище бе представител на Руското посолство в България, който честити празника на панагюрци пред паметника на руския генерал Дандевил.
Никога досега обаче нито в делегацията на Пятигорск, нито в делегацията на Панагюрище са били само кметът и всичките му заместници, колкото и да са те. Не се забелязват подобни примери и другаде. Панагюрските управленци се явяват вид новатори в тази посока.
Любопитен е фактът, че по същото време, когато целият кметски екип ще е зад граница, съгласно информацията на сайта PIA, 3 общински съветника ще пътуват за град Кавадарци, Македония, за да са част от гостите на тамошния празник, свързан с гроздобера. Недоумение буди фактът, че в делегацията до Кавадарци няма по-високопоставено лице от местната власт – било тя законодателна или изпълнителна.
И в двата случая е трудничко да се говори за протокол и разни други нещица. Но..., всеки си има стил на управление. Екипът на oshtepan.com уважава всяка различност.
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси