Панагюрище Панагюрище

Въздухът по-чист заради нови 234 дървета

Написана от  Петък, 12 Април 2013 14:58
Изпълнението на четири приоритета посочи зам.-кметът Георги Павлов при представяне отчета за изпълнение на Програмата за управление на качеството на атмосферния въздух за 2012 година пред Общинския съвет.
На заседанието на ситипарламента от 9 април стана ясно, че е извършено обследване на енергийната ефективност на 15 обществени сгради и са реализирани три проекта, свързани с намаляване емисиите от битовия сектор. По приоритет намаляване ресуспендирания прах от уличните платна и свободни площи бяха изброени трикратно миене на улиците, ежедневно метене на натоварените улици от централната градска част, ремонта и изкърпването по улиците, благоустрояването, увеличаването на уличното озеленяване и площите с едроразмерна растителност чрез засаждането на 234 дървена по панагюрски улици.
Относно намаляване емисиите от транспорта бе посочено въведеното регулиране за тежкотоварните автомобили по улиците на Панагюрище, изграждането на паркинг на ул. „Петко Мачев” с 50 паркоместа, въведеното ограничение за престоя и паркирането на автомобили в централната градска част.
По последния четвърти приоритет – намаляване на неорганизираните емисии отново бяха посочени метенето и миенето на улиците, както и извършването на контрол за ползване на „тротоарно право” при строително-ремонтни дейности и нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци, закупуването на специализиран препарат за третиране на снежната покривка, който да замести опесъчаването и намали праховото замърсяване.
Отчетът бе приет с пълно единодушие от местния парламент.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси