Решение на ДКЕВР почти сигурно ще доведе до повишаване цената на водата. Решение на ДКЕВР почти сигурно ще доведе до повишаване цената на водата. manager.bg;сн. вдясно - bulgarian.ruvr.ru

Ще вдигат цената на водата

Написана от  Вторник, 27 Август 2013 14:23
Със свое решение Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е приела нови цени за небитовите консуматори на еленергия, съобщи кметът на общината Никола Белишки този понеделник, 26 август, и допълни, че те са почти три пъти по-високи за тока средно напрежение, нощна тарифа. Това неизбежно ще доведе до сериозно нарастване на разходите за еленергия на „ВиК-П” ЕООД, което средно към момента плаща по 80 000 лева на месец за ток. Предстои комисии на Общинския съвет да разгледат писмо на управителя на Водното Марин Вулев, който уведомява
старейшините за промяната. Евентуално се очаква местната власт да вземе решение дали да се увеличи цената на водата, за което от ДКЕВР дадоха разрешение в началото на годината. Максималната стойност на кубик вода може да стане 1,33 лева без ДДС, реши тогава комисията. От Водното уточняваха, че тази цена покрива само старо увеличение на тока. Градоначалникът потвърди, че дори да се вземе решение за нарастване цената на водата, то няма да е достатъчно, за да покрие разликата, която ще се получи заради новите цени. Белишки уточни, че във „ВиК-П” ЕООД правят анализ на приходите и разходите си в контекста на очерталата се неблагоприятна ситуация.
Зам.-кметът Георги Павлов подчерта, че добрата новина е липсата на воден режим, а Белишки допълни, че положително влияние е оказало заработването на трихилядния резервоар.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси