Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Общинският съвет. Общинският съвет. oshtepan.com

Приеха Интегрирания план, който е от 400 страници

Написана от  Четвъртък, 15 Август 2013 11:07
Интегрираният план за градско възстановяване и развитие – град Панагюрище прие и одобри на извънредното си заседание от 14 август Общинският съвет. 12 местни народни представители присъстваха на сесията. По предложение на Томи Наплатанов от ГЕРБ към приоритетите в документа бе добавен пети, свързан с реализиране на младежки инициативи. Единодушно бе приета и идеята му към Плана да бъдат добавени дейности като повишаване квалификацията на педагозите в общината, създаване на велоалеи, възможността за битова и промишлена газификация. Одобрено бе предложението на Цветанка Богоева от ГЕРБ за включване на ул.
„Делчо Спасов” за бъдещо благоустрояване. Председателят на комисията по териториално и селищно устройство Надежда Пърлева, която бе част и от работната група по изготвянето на документа, допълни че фирмата, която го изготвяше се е съобразила с голяма част от направените препоръки, но съветниците не са имали време да се запознаят с финалния резултат от документа, който е около 400 страници. Председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева не за пръв път заяви, че за нея подходът по приемането на Плана не е добър – проблемът не бил в сгрешените имена на улици или училища, а в приоритизирането и виждането как община Панагюрище ще се развива в следващите 7 години. Ралчева допълни, че разчита от Общинска администрация неточностите да бъдат коригирани, а зам.-кметът Георги Павлов заяви, че директорите на дирекции работят по него.
Арх. Рафаилова, представител на фирмата „Инвестиционно проектиране” Шумен, спечелила изготвянето на плана по проект, подчерта, че документът е отворен и може да бъде променян.
Въз основа на Плана местната власт ще може да кандидатства по европейските програми и през новия програмен период 2014 година – 2020 година. В него са включени десетки проекти, разработени въз основа на т.нар. зони за въздействие – с обществени функции, със социален характер и с потенциал за икономическо развитие, на които бе разделен града за целта. Подобни планове се изработват от голяма част от българските общини с основна цел, преодоляване различията в развитието на отделните райони и догонване от по-слабо развитите на по-силно развитите региони.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино