Т. Наплатанов от ГЕРБ и други съветници Т. Наплатанов от ГЕРБ и други съветници П.Вайсилова и М.Тричкова

Съветниците ще променят Правилника си за работа

Написана от  Неделя, 04 Август 2013 11:47
Вече има постъпили предложения от общински съветници за промяна в Правилника за работа на местния законодателен орган.
Това оповести на редовната си пресконференция председателят на ситипарламента Веселина Зумпалова-Ралчева на 31 юли.
Една от промените ще бъде въвеждането на „устно становище” от страна на изпълнителната власт. Общинският съветник от ГЕРБ Томи Наплатанов мотивира предложението със стремежа представител на кметския екип да присъства на заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет. „Никой не е казал под каква форма да е становището на изпълнителната власт”, каза Наплатанов и допълни, че заседанията на комисиите се протоколират, в тях се вписват и изказаните становища, така че няма как нещо да бъде променено или подменено след това.
Бавенето на становища с месеци не е от полза на никого, каза и Веселина Зумпалова-Ралчева. Съгласно чл.20 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Общинският съвет определя политиката за изграждане  и развитие на общината във връзка с осъществяването на дейностите по чл. 17, както и на други дейности, определени със закон.”
В чл.22, ал.1 от същия закона е записано, че  „Актовете на общинския съвет се изпращат на кмета на общината и на областния управител в 7-дневен срок от приемането им. Ал.2 пък допълва, че „Актовете на общинския съвет се разгласяват на населението на общината в срока по ал. 1 чрез средствата за масово осведомяване, чрез интернет страницата на общината и по друг подходящ начин, определен в правилника по чл. 21, ал. 3. Оспорването, спирането, отмяната или потвърждаването на оспорените актове на общинския съвет се разгласява по същия ред. Актовете на общинския съвет се обнародват в "Държавен вестник", когато това е предвидено със закон.”


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси