Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Върхът на дебатите – 24 000 лева

Написана от  Понеделник, 08 Април 2013 22:04

На 27 февруари се проведе едно от  дългите редовни заседания на ОбС-Панагюрище. Най-важните задачи на местните законотворци по време на продължилата почти 6 часа сесия бе приемането на отчета за бюджета на Община Панагюрище за 2012-та година и бюджета на общината за 2013 година. Тези точки от дневния ред предизвикаха сериозни дебати, които продължиха 4 часа. В 19 часа бюджетът за 2013 година бе приет със 17 гласа „за“ и двама въздържали се в лицето на председателите на две от групите - Надежда Пърлева от „За свободна община“ и Станимир Велчев от БСП.

Преди крайното решение обаче в ябълка на раздора стана разпределението на 24 000 лева при финансова рамка от милиони.

 

След като бе постигнато принципно съгласие за одобряване на по 4000 лева за допълнителни възнаграждения за преподавателите в ОШИ „Евгений Зумпалов” и за лятната работа с деца за Обединен детски комплекс, основният спор по приемане на бюджет `2013 се съсредоточи върху 24 000 лева. Разнобоят за какво да бъдат похарчени парите, предвидени за евентуално разплащане фасадата на Градската библиотека (за което се води съдебен спор), пролича още на заседанието на комисията по териториално и селищно устройство, за което „Оборище” писа на първа страница в предишния си брой.

На 27 февруари спорът продължи с пълна сила. В крайна сметка, бе прието предложението на Христо Калоянов от ГЕРБ средствата да отидат за доизграждане на фундамент за поставяне на седалки на източната трибуна на стадион „Орчо Войвода”. От ГЕРБ, в лицето на Томи Наплатанов, се обосноваха още, че с това ремонтът ще приключи и се постига устойчивост в действията. От БСП и „За свободна община” настояваха парите да бъдат разделени по равно между 8-те села за капиталови разходи.

 

Предложението бе гласувано с 10 „за”, 1 „въздържал се”, а „против” беше Георги Гергинеков от БСП.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино