Веселина Зумпалова-Ралчева и част от Общински съвет - Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева и част от Общински съвет - Панагюрище Архив в-к "Оборище"

6 сесии и 100 решения на ОбС за половин година

Написана от  Сряда, 31 Юли 2013 09:55
Шест заседания, на които са взети 100 решения, е равносметката на председателя на Общински съвет - Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева за първото полугодие на 2013 година. Отчетът за работата на ситипарламента и планът за работата му през втората половина на годината бяха представени вчера, 30 юли.
Сред важните решения Ралчева отличи свързаните с кандидатстване по европейските програми,
приетите две нови наредби – за незаконно строителство и горските територии, стартираните процедури за подбор на управители на две от общинските дружества – „Пазари и паркинги” ЕООД и Медишен център „Оборище” ЕООД, приетите Общински план за младежта и междинна оценка на Общинския план за развитие 2007-2013 година. Председателят на градското народно събрание уточни, че предстои свързване на сайта на местния законодателен орган с електронната система, с която работят старейшините, за да има възможност за проследяване от гражданите на преписките, които разглеждат.
Сред планираните до края на годината въпроси за обсъждане са утвърждаването на маломерните паралелки в общинските училища, програмата на Консултативния съвет по туризма, срещите с ръководители и работещи по стратегически проекти за общината като доизграждането на язовир „Луда Яна”, Водния цикъл, регионалната система за битови отпадъци, „Панагюрище – столица на свободата”, изслушването на главния архитект относно изготвяне на Общия устройствен план. Приети бяха предложенията на съветника от ГЕРБ Томи Наплатанов в плана да се добавят със срок месец ноември приемане статут и правилник за дейността на лагера в с.Панагюрски колонии и излъчването на заседанията на ОбС онлайн.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси