Нона Загорска и обичаят Въртяжка, характерен за село Попинци Нона Загорска и обичаят Въртяжка, характерен за село Попинци архив oshtepan.com

Получавах спънки от всякакво естество, но изпълних обещаното, казва кметът на Попинци Нона Загорска

Написана от  Събота, 19 Септември 2015 11:31
За кмета на село Попинци Нона Загорска вторият мандат е бил по-труден заради личното отношение на кмета на общината. Това казва тя в интервю за в-к "Още ПЛАМ" и сайта oshtepan.com

- Краят на мандата е време за равносметка. Каква е Вашата, госпожо Загорска?
-
Трудно е човек да оценява себе си, но предвид обстановката, в която бях поставена, смятам, че съм изпълнила обещанията, които съм поела към моите избиратели - хората, които два пъти ми гласуваха доверие. Не съм поемала излишни ангажименти, така че се справих с всичко. Подменен е водопроводът на ул. „Спас Карабойчев” и ул. „Атанас Терзийски”, завърших благоустрояването на ул. „Атанас Терзийски”, центъра и се справях с текущите проблеми.

- Какво показва анализът Ви, кой от двата Ви мандата беше по-труден и защо?
- Вторият мандат за мене беше много труден, поради негативното отношение на Общинска администрация към мен в лицето на господин Белишки към мен лично.

- Като кмет на най-голямото село в Общината, получавало ли то нужното внимание?
- Нито нужното внимание, нито нужното отношение. По нищо не пролича, че с.Попинци е най-голямото село в Общината. Капиталови разходи същите както и на най-малкото, улична и тротоарна мрежа в пъти повече от другите села - получава същите средства и материали, същите съдове за смет и т.н. Дори миналата година не получих бордюри. Ще се повторя, но заради личното отношение на господин Белишки получавах спънки от всякакво естество.

- Към момента все още няма официална информация за бъдещите кандидати за кметския стол. Вие ще се кандидатирате ли и в случай, че го направите и спечелите изборите, какво бихте искала да свършите в следващия мандат?
- Няма да се кандидатирам, защото, според мен, трябва да има мандатност в местната власт. Ако ми бъде потърсено мнението от следващия кмет, с удоволствие бих споделила идеите си.

- В какво виждате потенциала за развитие на село Попинци и кои са пътищата за осъществяването му?
- Село Попинци като географска даденост се намира в район, където е развита минно-добивната промишленост. В околностите на селото има достатъчно залежи, които при правилна обработка могат да донесат много работни места и местна икономика, с които Попинци години напред да просперира.
Оценете
(3 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси