Кметът Белишки и председателите на комисии БИО и ТСУ Анчев и Пърлева Кметът Белишки и председателите на комисии БИО и ТСУ Анчев и Пърлева Архив: в-к "Оборище"

Кметско питане за кадастъра

Написана от  Понеделник, 22 Юли 2013 15:10
Градоначалникът Никола Белишки е внесъл предложение за откриване на звено кадастрални справки в Общинска администрация – Панагюрище. Предложението е направено пред губернатора Иван Йорданов на първата му среща с кметове на общини, провела се на 19 юли след обяд.

Проблемът с кадастъра бе оповестен на пресконференция на председателя на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева в края на юни. Тогава стана ясно, че за всяка скица жителите на община Панагюрище трябва да ходят до областния град. Съгласно закона това важи за всички общини в България и Панагюрският случай не е прецедент. За разлика от по-малките общини обаче Панагюрската има някакъв шанс да си „извоюва” тази услуга, понеже в града има Районен съд, коментира лаконично зам.-кметът на общината Георги Павлов. Той акцентира, че решението трябва да се вмезе от най-високо държавно ниво, след като областният управител внесе предложението на Белишки в Министерски съвет.


Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси