Яз."Луда Яна" и срещата Яз."Луда Яна" и срещата monitor.bg и обл.администрация

Язовир "Луда Яна" на вниманието на областния

Написана от  Петък, 19 Юли 2013 17:08
Да продължи доизграждането на язовир”Луда Яна”, който е от стратегическо значение за водоснабдяването на населените места в  областта, както и проблемът с изграждането на Регионално депо за твърди битови отпадъци, което ще обслужва 9 общини в областта,
са били два от съществените акценти, поставени днес от кметове на общини в област Пазарджик на първата им работна среща с областния управител Иван Йорданов. Кметовете на общини са поискали  да бъде окончателно решен от Правителството въпросът със статута на т. нар. курорти на територията на област Пазарджик. Предложението е да се прехвърли безвъзмездно земята от държавен горски фонд в полза на общините по реда на Закона за държавната собственост. Така общините ще могат да участват в проекти и програми за развитие и доизгражане на инфраструктурата им.
Пред Агенция пътна инфраструктура кметовете на общини настояват за ремонт на основни републикански пътища на територията на областта. Това са пътищата Пазарджик-Стрелча-Копривщица, Пещера-Батак, Панагюрище-Белица-Вакарел-София. Кметовете са поискали с промяна в Закона за обществените поръчки всички фирми, които обжалват процедури за избор на изпълнители по проекти, да внасят гаранции, за да се преустанови порочната практика на обжалване, спъваща стартирането и реализацията на проектните предложения. Това съобщи за медиите завеждащата „Връзки с обществеността” в Областна администрация – Пазарджик Мария Ловчинова.
Пред кметовете Иван Йорданов е представил основните приоритети в работата на Правителството и конкретните мерки,  които трябва да бъдат реализирани съвместно с общинските администрации за подобряване на бизнес климата и рационализиране на административните услуги. Срещата се е провела днес в Приемната зала на областна администрация с участието на кметовете на всички общини от областта и в присъствието на зам.-областните управители Диана Варникова и Юмер Хамза. 
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси