Зм.-кметът Г.Павлов и представителите на "Аква Груп 99"; сн. вдясно - кметът Н.Белишки и присъствалите на презентацията. Зм.-кметът Г.Павлов и представителите на "Аква Груп 99"; сн. вдясно - кметът Н.Белишки и присъствалите на презентацията. ОщеПан

Подменят цялото ВиК на града на два етапа

Написана от  Сряда, 17 Юли 2013 12:43
Над 32 километра канализация и около 23 километра водопровод ще бъдат подменени по проекта „Интегриран инвестиционен проект във В и К сектор за град Панагюрище, община Панагюрище”. Информацията бе обстойно представена с презентация на консорциум „Аква Груп 99”, изпълнител на договора „Инжинеринг – идеен и работен проект и съгласуване на ВиК мрежа и строителство на част от канализационната и съпътстваща водопроводна мрежа на град Панагюрище”.
Инициативата се състоя в Общината, но само един бе заинтересуваният гражданин за това какво се случва на улицата, на която живее.
От представянето се разбра, че през следващите месеци, когато ще започне подмяната на мрежата, това ще се случи за т. нар. първи етап. За улиците, които не попадат в този ремонт, Общината ще търси финансиране през следващия програмен период на Европейския съюз – 2014-2020 година. От консорциума разясниха, че ще бъде подновена канализацията на 52% от града, а новият водопровод ще е по-малко, защото има участъци, в които той е подменян от „ВиК – П” ЕООД. Местната изпълнителна власт има готовност да кандидатства и за втори етап, защото, при изготвянето на идейния проект, документите са били направени за целия град.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси