Висшисти без опит се търсят за поредна година по "Старт на кариерата". Висшисти без опит се търсят за поредна година по "Старт на кариерата". dariknews.bg; сн. вдясно - архив "ОщеПан"

Общината търси четирима висшисти без опит

Написана от  Понеделник, 08 Юли 2013 12:39
С близо месец - до 29 юли, е удължен срокът за кандидатстване по програмата „Старт на кариерата”. Четири са обявените работни места от Община Панагюрище по програмата на Агенцията по заетостта.
Две от тях са за дирекция „Управление на общинската собственост и стопански дейности” в направление горско стопанство, едно в дирекция „Административно-правно и информационно обслужване” с направление икономика и едно в дирекция „Образование, култура и социални дейности” с направление администрация и управление. За разлика от много други местни власти, от панагюрската не са заложили допълнителни изисквания като конкретна специалност, владеене на чужд език или компютърни умения.
Документите на младежи, завършили висше образование, но без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в публичната администрация, ще се приемат в Бюро по труда. Изискванията към кандидатите са: възраст до 29 ненавършени години към 29.07.2013 г. включително; завършено висше образование в държавен или частен университет (редовна или задочна форма на обучение); завършено образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място и да нямат трудов стаж по специалността.
Желаещите могат да подават документи в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни, заети или учащи се, с изключение на учащи в редовна форма на обучение. 
Общо 2 256 работни места в администрацията (1 358 - централни ведомства; 103 - областни администрации и 795 в общински администрации) са заявени по програмата „Старт на кариерата” в рамките на актуализираната Процедура 2013 г., която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. 
Най-много места за висшисти без опит в общинските администрации от областта са обявили от община Пещера – 8, следвана от Стрелча с 5, Панагюрище и Пазарджик с по 4, Септември, Белово и Брацигово с по 3, Батак с 1. 
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси