Христо Калоянов; сн. вдясно - Т. Наплатанов, Хр. Калоянов и Н.Белишки Христо Калоянов; сн. вдясно - Т. Наплатанов, Хр. Калоянов и Н.Белишки Марина Тричкова

И в Панагюрище имало желание за протести

Написана от  Вторник, 02 Юли 2013 10:54
Връщаме се в Парламента само за да обсъждаме промени в Изборния кодекс, заяви народният представител в 42-то Народно събрание Христо Калоянов на пресконференция на 1 юли. На нея присъстваха общинският председател на партията и кмет на общината Никола Белишки и председателят на предизборния щаб за отминалите на 12 май избори Томи Наплатанов.
И тримата бяха категорични, че не е необходима промяна на целия кодекс, а само в частта му за парламентарни избори. За целта от партията на Бойко Борисов вече имат подготвен законопроект, който обаче заради парламентарни хватки все още не е сигурно дали ще бъде включен в дневния ред на Народното събрание в близките дни. Дотогава от ГЕРБ нямат намерение да влизат в Парламента, като подчертават, че не получават заплати.
В Панагюрище, а и в Пазарджик, няма протести, въпреки че има желание за такива срещу правителството, обясни Наплатанов. Той допълни, че основната причина е нежеланието на ГЕРБ да яхат или се възползват от общественото недоволство. Тяхното отношение било на отговорна партия, която няма нищо общо с протестите, които са спонтанни. В същото време подкрепяли хора, които всеки ден се организирали и пътували до столицата, както и студенти, и панагюрци живеещи в София, включващи се в шествията по жълтите павета. Белишки подчерта, че няма да се злоупотребява с протестите, но партията има готовност и, ако няма разбиране от Правителството, и те ще се включат в тях. Срокове за това обаче не бяха посочени.
Калоянов изрази подкрепа за декларацията на евродепутатите на ГЕРБ, в която се осъжда посегателството върху свободата на словото, визирайки изказванията на председателя на НС Михаил Миков и шефа на „Атака” Волен Сидеров. Осъдена бе и „голямата имитация на диалог” с гражданското общество – опитите на зам.-председателя на НС Мая Манолова и премиера Пламен Орешарски да преговарят с представители на протестиращите.
Непосредствените цели на ГЕРБ са промени в Изборния кодекс с връщане на смесената избирателна система с 31 мажоритарно избрани и 209 пропорционално депутати, нови избори, ново правителство, което евентуално да подготви промени в Конституцията и взимане на решение за Велико Народно събрание.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси