Николай Господинов; сн. вдясно - столът му (зад Христо Шиндаров), и на последното заседание на ОбС остана празен. Николай Господинов; сн. вдясно - столът му (зад Христо Шиндаров), и на последното заседание на ОбС остана празен. Архив в-к "Оборище"

Съветник никога не е влизал в комисия

Написана от  Вторник, 25 Юни 2013 10:29
От началото на мандат 2011-2015 общинският съветник от ГЕРБ Николай Господинов не е ходил на нито едно заседание на комисията по екология, туризъм, селско и горско стопанство, на която е член.
Това стана ясно на 24 юни в отговор на въпрос по време на пресконференция, дадена от председателя на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева. Потърсена да конкретизира колко заседания е имала екокомисията досега, Пенка Пиперкова – нейн председател, уточни, че от началото на мандата досега са проведени 37 такива, като е имало две извънредни (преди сесия на ситипарламента) и в едно от тях Господинов е участвал.
Председателят на Общинския съвет уточни, че Николай Господинов не е единственият общински съветник, който често отсъства. „Много често се звъни по телефона и съветници се приканват да присъстват на комисия”, не скри Веселина Зумпалова-Ралчева, допълвайки, че заради отсъствия на общински съветници „понякога заседания на дадена комисия пропадат”.
За отсъствие на общински съветник от заседание на комисия санкция няма, но това по никакъв начин не е оправдание, защото с неприсъствието на съветници сериозно се затруднява работата в комисиите, особено в комисията по бюджет и икономика на общината, коментира г-жа Зумпалова-Ралчева.
Николай Господинов е и сред единиците съветници, които често не участват на заседания на Общинския съвет. Миналата година, заради няколко поредни отсъствия от сесии по здравословни причини, оставка подаде Лука Ангелов, общински съветник от групата „За Свободна община”.
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси