Министър Лиляна Павлова и язовир "Луда Яна". Министър Лиляна Павлова и язовир "Луда Яна". mrrb.government.bg; сн. вдясно - архив oshtepan.com

Министър Павлова даде пример с язовир „Луда Яна”

Написана от  Четвъртък, 15 Януари 2015 07:40
ВиК реформата включва окрупняване на дружествата, за да бъде подобрена предоставяната услуга.
Строителство на нови язовири за питейна вода край Рудозем и Панагюрище (язовирите „Пливдивци” и „Луда Яна”) и рехабилитацията на яз. „Студена“ също е част от реформата в ВиК сектора в страната, обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, този вторник в предаването „Още от деня” с Димитър Цонев.
Над 11 млрд. лв. са необходими за подобряване на водоснабдяването и канализацията. За проекти по оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 година се очакват около 2,5 милиарда лева. Цялостният процес от МРРБ очакват да продължи минимум 10-15 години. Основната цел на реформата е да доведе до предоставянето на по-качествени услуги в сектор ВиК, както и да се намалят загубите на питейна вода, което е сериозен проблем за страната.
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

2 коментара

  • Връзка на коментара Томи Наплатанов Петък, 23 Януари 2015 08:54 публикуван от Томи Наплатанов

    Станимире, така го размразихте, че за година и половина не проектът си остана там, където беше, а споразумение, съответно и изграждането при Оршарски бяха удължени с нови две години. По проектът започна да се работи при първия кабинет на Борисов, когато бе определана и записана в бюджета банковата гаранция по заема. Пет пъти печелихте избори в Панагюрище с обещанието, че ше има язовир. Мечев го зоабещава от 1995. Е, сега ще доживеете Борисов да направи първа копка. Приятни усещания!!

    Докладвайте
  • Връзка на коментара Станимир Велчев Събота, 17 Януари 2015 22:19 публикуван от Станимир Велчев

    Странно изказване.За коя реформа става въпрос? Правителственото решение за тези и още няколко язовира взе правителството на Станишев. Тогава бяха водени преговорите със Световната банка и договорено отпускане на заем в тази посока. Поради приключване на мандата, окончателното подписване на споразумението бе направено в началото на правителството на Борисов. След това този въпрос беще поставен на трупчета. През това време министри отговорни за това бяха Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова. Размразяването започна правителството на Орешарски. В бюджета за 2014 дори имаше заделени средства.

    Докладвайте

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси