Станимир Велчев; сн. вдясно - част от лицата на БСП Станимир Велчев; сн. вдясно - част от лицата на БСП Архив в-к "Оборище"; сн. вдясно - livenews.bg

Кой ще спасява БСП?

Написана от  Вторник, 18 Юни 2013 15:19
По Конституция всеки има право да протестира. Но протестите в момента са много безлични. 
Не се знае кой стои там. В тези протести са събрани много неща. Изборът на Пеевски е само повод. Това каза в отговор на журналистически въпрос председателят на Общинската съвет на БСП Станимир Велчев във връзка с нестихващите протести в страната.
"Протестиращите нямат избистрени искания. БСП пое отговорност да спасява държавата, но не знам кой ще спасява БСП.”, коментира още Велчев и допълни: „Смятам, че е неуместен изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Добре е, че много бързо Пламен Орешарски реагира на призива да се предложи разумна кандидатура". На въпроса дали председателят на БСП Сергей Станишев трябва да подаде оставка, за каквато вече говорят официално някои знакови фигури в Столетницта, Велчев отвърна: „Не съм много категоричен. Безспорно Сергей Станишев направи гаф. Страхувам се обаче, че оставката на председателя на БСП ще насочи вниманието към вътрешнопартийните проблеми на партията, а сега вниманието трябва да е насочено към проблемите на страната. Сергей Станишев е редно публично да признае, че е сгрешено с тази кандидатура и силно се е поддал на ДПС. Освен това никой до момента не може да каже, че Пеевски е престъпник. Но това е само юридическата страна на въпроса, който има и морална странаа – Делян Пеевски няма достатъчно авторитет пред обществото. А при демокрацията е важно усещането на обществото към теб. Щом обществото не приема Пеевски, значи кандидатурата трябва да бъде сменена”. 
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси