Председателят на Общински съвет - Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева и група съветници Председателят на Общински съвет - Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева и група съветници архив oshtepan.com

Съветниците пестят и от командировки

Написана от  Петък, 08 Август 2014 09:17
„Няма съществени икономии на средства, което да позволи на общинските съветници да преразпределят средства във връзка с постъпили искания на различни творчески колективи и неправителствени организации за подпомагане“.
Това отчете на редовното заседание на ситипарламента през юли неговият председател Веселина Зумпалова-Ралчева във връзка с изпълнението на бюджета за първото шестмесечие на тази година. От отчета стана ясно, че от заложените средства за заплати са разходени 48 %, като за периода са изплатени заплатите за 5 месеца. От средствата за издръжка  са похарчени 55 %.  Икономии има по плащането на осигуровки (разходвани 35%) и командировки (разходвани 4%). Като цяло при заложени 163 600 лв. по бюджетната сметка на общинския съвет са разходени 76 749 лева (47 %).
Веселина Зумпалова-Ралчева припомни, че общински съветници са участвали в няколко модула на обучение по различни теми в курсове, организирани от НСОРБ, като за тази цел не са ползвани средства от общинския бюджет.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси