Лога на евроизборите. Лога на евроизборите. europarl.bg

Първи резултати от изборите за целия ЕС – след 23.00 часа на 25 май

Написана от  Вторник, 20 Май 2014 10:46
Изборната нощ на 25 май за Европейски парламент ще определи посоката на развитие на Стари континент в следващите 5 години.
Проекции на разпределението на депутатските места, базирано на последните екзит полове и изчисления, ще бъдат представяни на медиите след около 23.00 часа българско време, съобщиха още от Информационното бюро на Европейския парламент в България. Веднага след като гласуването приключи във всички държави членки, около 24.00 ч. ще започнат да бъдат съобщавани резултатите за целия Европейски съюз. Пресцентърът на Европейския парламент в Брюксел ще бъде отворен през почивните дни.
След изборите: първи стъпки към избирането на председател на Европейската комисия - на 27 май, настоящата Конференция на председателите - председателят на Европейския парламент и лидерите на политическите групи, ще се съберат в 12.30 ч., за да направят първоначална преценка на изборните резултати. Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц ще информира председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой за основните заключения, направени от Конференцията на председателите. Европейският съвет, състоящ се от държавните и правителствените ръководители, ще се срещнат по-късно същия ден.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси