Част от присъствалите на подписването на приватизационния договор; сн. вдясно - изпълняващия длъжността кмет Георги Павлов и д-р Борислав Ацев. Част от присъствалите на подписването на приватизационния договор; сн. вдясно - изпълняващия длъжността кмет Георги Павлов и д-р Борислав Ацев. oshtepan.com

Общината подписа приватизационния договор за болницата

Написана от  Понеделник, 31 Март 2014 17:15
Ознаменуваме началото на проект, за който работихме четири години, заяви днес д-р Борислав Ацев минути преди подписване договора за приватизация на болницата.
Подписи под документа за продажба на 90% от Многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов” сложиха д-р Ацев като управител на „Асарел Панагюрище Здраве” ООД – дружеството приватизатор, и временно изпълняващият длъжността кмет на общината Георги Павлов. Той изрази подкрепата на местната изпълнителна власт за начинанието и изтъкна, че панагюрци заслужават добро здравеопазване.
Председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева сподели, че изграждането на модерния медицински комплекс ще е най-мащабната инвестиция в здравеопазването, в която ще бъдат вложени над 20 милиона лева. За това може да мечтае всяка община, изтъкна Ралчева и обеща местните народни избраници да бъдат взискателни към собствениците на голяма част от болницата, тъй като целта пред всички е една – качествено и модерно здравеопазване.
Д-р Ацев подчерта, че амбициите на „Асарел Панагюрище Здраве” са да се работи по международните медицински стандарти, а философията – пациентът да е в центъра на вниманието. Кампанията, която стартира дружеството преди броени седмици – „Дар за живот” показва, че стремежът ще е всички постижения в медицината да бъдат и в Панагюрище, и всеки един пациент да бъде обгрижен от системата, заяви още д-р Ацев, добавяйки, че няма друг избор освен успеха пред екипа, защото е заложен авторитетът му.
Основният предмет на дейност на „Асарел Панагюрище Здраве” ООД е изграждането на Център за високотехнологично лъчелечение, а основните съдружници са „Асарел-Медет” АД, Община Панагюрище, „Бизнес –Устойчиво развитие 06” ЕООД. Със свои дялове в смесената фирма участват и над 100 лекари и медицински лица.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси