До днес партиите ще трябва да се отчетат. До днес партиите ще трябва да се отчетат. oshtepan.com; сн. вдясно - bulnao.government.bg

До 15 април Сметната палата ще публикува отчетите на партиите

Написана от  Понеделник, 31 Март 2014 08:34
Сметната палата напомня на сайта си, че съгласно Закона за политическите партии, до 31 март политическите партии трябва да представят финансовите си отчети за 2013 г. и декларации по образец със списъци на физическите лица, направили дарения.
Финансовите отчети трябва да се представят в Сметната палата на хартиен и електронен носител. Това задължение се отнася за всички регистрирани партии, които не са прекратили дейността си с влязло в сила решение на Софийския градски съд.
За да подпомогне партиите при представянето на отчетите си, Сметната палата публикува на сайта си образци на необходимите документи. Съгласно Закона за политическите партии, годишен финансов отчет, който не отговаря на изискванията, се смята за неподаден.
До 15 април Сметната палата ще публикува на интернет страницата си представените от политическите партии финансови отчети за 2013 г. и списъците на дарителите им, наименованията на партиите, които не са подали отчети в срок, както и списък на партиите, получили държавна субсидия през предходната година.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси