Консултациите при областният управител. Консултациите при областният управител. Снимките са предоставени от Областна администрация - Пазарджик.

И в Пазарджик не се разбраха за ръководството на РИК

Написана от  Събота, 29 Март 2014 08:55
Консултации за състава на Районната избирателна комисия - Пазарджик в Многомандатен избирателен район 13 се проведоха вчера.
Областният управител на Пазарджик ги свиква във връзка с произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май. Покана бе отправена седмица по-рано към представителите на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 42-то Народно събрание и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.
На консултациите са присъствали представители на - Политическа партия „ГЕРБ”, „Коалиция за България”, Политическа партия „ДПС”, Политическа партия „Атака”, „Синята коалиция”, Политическа партия „НДСВ”, съобщиха още от Областната администрация.
Районна избирателна комисия Пазарджик ще бъде съставена от 15 членове, включително председател, 2 заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е: Политическа партия „ГЕРБ” - 5 членове, „Коалиция за България” – 5 членове, Политическа партия „ДПС” – 2 членове, Политическа партия „Атака”, „Синята коалиция” и Политическа партия „НДСВ” по 1 член.
При направените предложения за председателското място в комисията постъпили 2 кандидатури - от КП „Коалиция за България” и ПП „ГЕРБ”. От ПП „Атака” предложили зам.- председател на РИК, а от ПП „ДПС” предложили секретар на РИК. След проведените разговори и консултации, партиите и коалициите не постигнаха съгласие за ръководството на РИК Пазарджик.
На основание чл. 60, ал. 6 от Изборния кодекс поради непостигнато съгласие, Областния управител изпраща на ЦИК писмените предложения, направени от парламентарно представените партии и коалиции от партии и от партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени и всички необходими документи, съгласно изискванията на т. 3 от РЕШЕНИЕ № 13-ЕП/24.03.2014 г. на ЦИК.
Първоначално съгласие не бе постигнато и за ръководството на ЦИК. Съгласие за ръководствата на РИК Бургас, Шумен, Пловдив, Видин, също не е било постигнато.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси